Gott

Pizzabullar

Inför en utflykt till Stockholm den 21/6 bakade vi smaskiga pizzabullar! Det blev en variant med "Vesuvio" och en med "Capricosa".
Se recept nedan:
Pizzabullar:
32 st Ugnstemperatur: 225 grader
Bulldeg:
- 50 g jäst smulas och blandas med
- 1 tsk socker och
- 1 tsk salt i en bunke
- 5 dl mjölk
- 4 msk olivolja
värms till fingerljummet (vanlig jäst) / något varmare (torrjäst) i kastrull,
häll degvätskan över jästblandningen och rör om
- Tillsätt 1 stort/2 små ägg i degvästskan, rör om igen
- 12 dl vetemjöl blandas med
- 2 dl grahamsmjöl i separat bunke
Blanda mjölet med degvätskan och knåda ihop
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min
Fyllning:
- Rökt skinka (ca 20 skivor) skärs i små bitar
- Italiensk tomat/pastasås (1 burk)
- Riven ost (ca 2-3 dl)
- Champinioner på burk (2 burkar) hackas till små bitar
- Pizzakrydda/ oregano/basilika
Utbakning:
Dela upp degen i 2 bitar
Kavla ut en av bitarna till en tunn rektangel
Bre på tomatsås
Strö över riven ost
Krydda med pizzakrydda/oregano/basilika
Lägg på skinka
Till Capricosa-variant: Lägg även på champinioner
Rulla ihop
Skär upp 16 bitar och lägg i bullformar
Låt jäsa unde bakduk i 15 min
Pensla med vispat ägg
Krydda med pizzakrydda/oregano/basilika
Grädda i 225 grader i 10 minuter Smaklig spis!
Kommentarer
Trackback